share_log

Humanoidný Robot Navigator Α: SUPCON Integruje AI S Robotikou

PR Newswire ·  Apr 4 00:17

HANGZHOU, Čína, 4. apríla 2024 /PRNewswire/ -- 28. marca poskytol George Cui Shan, predseda a generálny riaditeľ spoločnosti SUPCON, (688777.SH, SUPCON.SW) rozhovor o nedávnom zriadení strediska Zhejiang Humanoid Robot Innovation Center (ďalej len „inovačné centrum") a o debute jeho prvého samostatne vyvinutého humanoidného robota Navigator α. Ako hlavný akcionár inovačného centra je spoločnosť SUPCON nadšená z vyhliadky na potenciálnu spoluprácu medzi akademickou obcou a priemyslom v oblasti humanoidnej robotiky, spolu s budúcim uplatnením týchto robotov v rôznych priemyselných scenároch.

Navigator α

Zhejiang Humanoid Robot Innovation Center sa venuje výskumu inteligentných technológií snímania a riadenia, ako aj vývoju plne funkčných robotov. Bude slúžiť ako komplexné centrum pre technologický výskum, vývoj produktov, inkubáciu talentov a priemyselný rast. Výraznou podporou centra spoločnosť SUPCON posilňuje svoju strategickú víziu integrácie umelej inteligencie s robotikou a aktívne podporuje inteligentnú transformáciu odvetvia humanoidných robotov.

Novo predstavený humanoidný robot Navigator α má výšku 1,5 metra a váži 50 kilogramov. Môže sa pochváliť pokročilými hardvérovými komponentmi vrátane špičkového planetárneho reduktora, ľahkých humanoidných mechanických ramien a obratnej ruky s viacerými stupňami voľnosti. Táto pozoruhodná ruka má 15 prstových kĺbov, šesť aktívnych stupňov voľnosti, silu špičiek 10 N, ľahkú konštrukciu 600 g a pôsobivú rýchlosť kĺbu 150 stupňov za sekundu. Navigator α okrem toho revolučným spôsobom integruje riadenie mechanizmov, imitačné učenie a upevňovacie učenie, pričom využíva inovatívne technológie, ako sú rozsiahle modely AI, s cieľom dosiahnuť prelomové pokroky v hardvéri aj algoritmoch. Bol nasadený a vysoko ocenený v niekoľkých projektoch osvedčených v praxi.

George zdôraznil, že na rozdiel od tradičných humanoidných robotov, ktoré sa zameriavajú predovšetkým na prepojenie dielov a celkového systému, spolupráca medzi spoločnosťou SUPCON a Inovačným centrom sa snaží dosiahnuť prelom v technológii AI a jej uplatnení v priemysle. V ére priemyselnej AI sa inovácia robotiky musí rozšíriť nad rámec samotných prevádzkových schopností, aby obsiahla plánovanie a využívanie AI ako priemyselného „mozgu". Okrem toho George tvrdil, že budúcnosť humanoidných robotov závisí od ich využitia v konkrétnych scenároch a odvetviach. Je nevyhnutné preklenúť priepasť medzi technologickým výskumom a priemyselným dopytom, čím sa posilní ďalší rozvoj odvetvia.

Foto:

Disclaimer: This content is for informational and educational purposes only and does not constitute a recommendation or endorsement of any specific investment or investment strategy. Read more
    Write a comment